Bakdag❤



Igår bakade jag kardemumma skorpor. Blev sjukt gott lite undergräddade bara men goda ändå.
Jätte enkla att göra. Ska prova göra någon annan smak någon dag.
Recept:
INGREDIENSER
7 dl | vetemjöl |
1 dl | socker |
2 tsk | stött kardemumma |
2 tsk | bakpulver |
75 gram | margarin |
1 st | ägg |
2 dl | mjölk eller filmjölk |
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finfördela margarinet med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa.
- Tillsätt ägget och mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Forma till en rulle och dela den i ca 30 jämnstora bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bollarna mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna och klyv dem mitt itu med en gaffel.
- Lägg tillbaka skorporna på plåten, rosta och torka dem i 175 grader ca 20 minuter.
Serveringsförslag: Hemgjord marmelad
Dryckestips: Te
Jag valde att gör längder istället för bollar för tycker det är snyggare och smartare.

Kommentarer
Trackback