Hår fakta

Tänkte blogga lite mer om det här med hår, tvätt och färgning.
Färga ALLTID hos frisören! BLir bättre resultat och sliter mindre. Färgar du hemma själv kommer det bli fel färg, fläckigt, slitet osv. så slutar med att du hamnar hos frisören ändå så då blir det bara extra dyrt att färga hemma.
 
Ett hår har PH värdet 5 normalt. När du färgar, permanentar osv får höret ett högt PH värde och det är inte bra så då använder man ett färgshampo och färgbalsam för att håret ska få sitt normala PH värde igen. Köper du shampo på Ica så har dem oftast ett högt Ph värde och det är inte alls bra för håret. 
 
Skillnaden mellan shampo på ica och frisörsshampo är att de som säljs på ica innehåller nästan bara vatten och annat skit, medan frisörshampo bara innehåller vårdande saker.
 
I håret har vi 4 olika bindningar men två av dem ska jag berätta om nu och dem kallas vätebindningar och saltbindningar. Dem bryts av fukt och därför ska man inte borsta blött hår. Vi behöver dem och om vi borstar håret när det är blött förstör vi dem.
 
Tänk på att välja rätt färg när du färgar. om du är en kall prérson skulle jag inte föreslå en varm färg på håret, och tvärt om. Är du väldigt blek kanske du inte ska välja t.ex. svart. 
HÄR kan du testa olika färger om du vill veta hur du ser ut i olika färger.
 
Hur ser man om man är en kall eller varm person då?
På vissa är det väldigt tydligt men det man kan kolla på är hårfärg, ögonfärg och huden.
 
Kall                                                           Varm
Blå, grå ögon                                         Bruna, gröna ögon
Inga gula toner i håret                          Gula toner i håret
Rosa hy utan gyllene toner                 Oliv hy med gyllene toner
 
Det som man har mest av är man så om du har t.ex. bruna ögon, gula toner i håret och rosa hy utan gyllene toner är du varm för då överväger de varma.
 
När du tvättar håret så bör du göra det 2-3 ggr i veckan för att det sliter mycket på håret och ju mer du tvättar håret ju lättare blir det flottigt. Köp ett torrshampo istället! Jag älskar Batiste.
 
Det var allt om hår för denna gång, hoppas ni lärde er mycket och tar vara på mina tips.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback